Magiska minnen…


20130906-154232.jpg
…från en strand långt borta på en paradisö förra året. Tänker på vårt fina bröllop. Blev påmind om det idag. Och bara för det måste jag dela med mig här av själva ceremoni-programmet (hur ceremonin gick till) och det underbara tal vår vigselförättare Mari höll för mig och min man.

12-12-12
Vigsel i solnedgången på ön Koh Lanta i Thailand 2012-12-12  
   
(Livemusik under intåget på stranden. Sång: ”Det vackraste” av Cecilia Wennersten.)
   
Välkomna in i blomsterhjärtat.
(Ankie & Gunnar kliver barfota in i hjärtat format av blommor på stranden.)

Detta är en speciell dag på många sätt! Ni har kommit hit för att ge ett kärleksfullt löfte och ingå äktenskap. Ni har kommit hit för att visa varandra och andra den kärlek ni känner för varandra. Ni kommer att ha med er minnen från idag, minnen av kärlek  – och minnen från Koh Lanta som står värd för ert bröllop idag!

Ni kan visa fram ringarna.
(Gunnar tar fram ringarna och placerar dem i ena handflatan.)

Ringen är inte bara ett smycke som kommer att blänka där den sitter på handen, utan den rymmer också en stor symbolik. Ringen har ingen början och inget slut, den är evig, den går varv efter varv. Så blir ringen en symbol för det eviga, det som inte har någon början eller något slut. Er kärlek har en gång haft en början och nu får ringen vara en symbol för er önskan att kärleken blir evig. I denna stund väljer ni, Gunnar och Ankie att den också är en symbol för enhet, för förening, för omslutning och nu när ni tagit första steget in i blomsterhjärtat så har ni också tagit första steget på er gemensamma resa in i äktenskapet.

Vill du Gunnar, ta Ankie till din äkta maka och älska henne i nöd och lust? (Gunnar svarar ja.)

Vill du Ankie, ta Gunnar till din äkta make och älska honom i nöd och lust? (Ankie svarar ja.)

Varsågoda att växla era ringar och bär dem som en symbol för er kärlek. (Ankie & Gunnar sätter på varandra varsin ring.)

Och nu, då Du Gunnar och Du Ankie med ringen har bekräftat er önskan om evig kärlek har ni ingått äktenskap med varandra. Låt ringen alltid påminna er om kärleken, era löften och låt ringen synas så att människor runt omkring er också ser att ni älskar varandra.

Ni är nu man och hustru!

(Livemusik. Sång: ”För att du finns” av Sonja Aldén.)

Att resa från Sverige till Thailand är en slags resa. Att leva nära en annan människa är en annan slags resa. Det är bra att ni är beredda att resa, för nu idag här på stranden startar den resa ni har framför er – tillsammans med varandra och i riktning mot varandra.

I ett äktenskap är ni – när vi använder bilden av en resa – både varandras reskamrater och resmål. I ert liv tillsammans får ni resa med varandra och mot varandra, så att ni mer och mer, djupare och djupare lär känna varandra och dela varandras liv och hemligheter. Ni har fortfarande mycket att upptäcka hos varandra, så var nyfiken, fråga dig fram, ta inget för självklart och kom ihåg att då och då stanna upp och njuta av utsikten!

På resan genom livet kan ni behöva stötta varandra. Stå så nära varandra att ni kan se den andres glädje och sorg, och lätt kan sträcka ut en hand. Men stå inte så nära att du inte längre kan se hela din älskade. Låt det vara rymd mellan er, så att
ni ser helheten hos varandra och att ingen hamnar i den andres skugga.

Låt mig ge er några avslutande ord på vägen. På äktenskapets toppar och dalar kan ni minnas de tre F:n. På er resa behövs ibland Förståelse för den andre, när olikheterna ibland kan synas tydligt mellan er, det behövs också Förlåtelse för att kunna mötas och hjälpa varandra genom svårare stunder. Sist men inte minst är Fantasi en bra förmåga att ta till för att berika vardagen.

Gunnar och Ankie må er kärlek bli som en glädjens boning, en plats för att växa, en plats för att dela med sig och en plats för skratt. Må de som står er närmast ständigt berikas av skönheten och frikostigheten i er kärlek till varandra.

Nu vill vi gärna se brudparet kyssas!
(Brudparet kysser varandra och sedan blir det champagne, brudskål och middag serverad på stranden.)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: