Filmtips / Försoning (drama)


img
Igår såg jag om filmen ”Försoning”. Har sett den en gång tidigare, för länge sedan. Kan verkligen rekommendera den om du gillar kärlek och drama. Den är en av mina absoluta favoriter inom den genren. Det är en stark kärlekshistoria som utspelar sig strax före andra världskriget. Tyvärr har den inget lyckligt slut, så var beredd på att det kan bli snyftigt.

Filmen är från 2007 och baserad efter en bok av Ian McEwans. På engelska heter den ”Atonement” och på Imdb har den fått 7,8 av 10 i betyg. Den vann visst  en Oscar för bästa musik och blev nominerad i sju andra kategorier, bl.a. för bästa film och bästa manus.

I filmen är det Keira Knightley och James McAvoy (söt) som spelar huvudrollerna.

Handling
Filmens inledning utspelar sig på familjen Tallis ägor i England några år före andra världskrigets utbrott, 1935. Robbie Turner, som under sommaren jobbar i familjens trädgård, inleder en romans med Cecilia Tallis. Men efter en rad missförstånd och en falsk anklagelse från Cecilias 13-åriga lillasyster Briony hamnar Robbie i fängelse för ett brott han inte begått. Några år senare får Robbie chansen att slippa återstoden av fängelsetiden genom att tjänstgöra som menig i den brittiska armén, och innan han skickas till Frankrike för att strida mot tyskarna får han chansen att återförenas med Cecilia. Båda systrarna Tallis tjänstgör nu på sjukhus i London, men på var sitt håll. Cecilia har brutit alla relationer med systern och resten av familjen efter anklagelserna mot Robbie. Briony börjar successivt inse konsekvenserna av sina anklagelser, och försöker samla mod till att försonas med med sin syster.

Atonement

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: