Resa till vintern?Även om vi inte har börjat planera vad vi ska hitta på till midsommar ännu, så har vi faktiskt redan planer för en resa längre fram till vintern. Thailand med hela familjen, tänkte vi. Har inte varit där ännu, så det lockar en hel del. Och trots att vi fått bebis tycker jag inte att det skall hindra. Det finns många andra som klarat av att resa med små barn ju. Man får bara se till att resa och bo någonstans där det är någorlunda civiliserat och det finns bra butiker, apotek och sjukvård (om man skulle behöva det). Innan jag blev gravid lovade vi dessutom våran Hanna att vi skulle åka till Grekland med henne till sommaren, men nu blir det ju ingen resa dit för än så länge är Emma lite för liten.

Perioden vi planerar att bli borta har vi inte enats om ännu, här hemma. Antingen blir det bara 14 dagar eller också blir det mellan en och tre månader. (November/December/Januari, typ.) Man får ju passa på medans man är föräldraledig. Allt hänger på lite olika saker:

♥ Om Hanna får ledigt från sin skola ett längre tag (hon kan nämligen plugga på en svensk skola i Thailand) och om hennes pappa har lust att ens släppa iväg henne i upp till tre månader. Det är ju rätt länge. Fast det tror jag att han tycker är okej, det är ju en bra möjlighet att få öva lite på att prata engelska och se sig omkring här i världen.

♥ Om vi flyttar innan vintern eller efter. Vi måste kunna hyra ut vårt hem – om vi blir borta längre än en månad. Det blir lite för dyrt annars – att betala både boende i Thailand och här hemma. Och mitt i vintern kan det ju vara svårt att hyra ut exempelvis ett hus, om vi inte köper en annan lägenhet inne i centrum som verkar lite lättare att få uthyrt.

Kollar för fullt just nu på vart man kan hyra ett mindre hus i Thailand. Vid havet men ändå hyfsat nära Bangkok vore bra. Vi vill även kunna känna på lite storstadsliv och inte enbart sol & bad. Ett önskemål jag har är att man skall ha en egen liten pool vid huset, men finns inte det överlever jag nog. Kanske. Haha. Jag får nog tillfälle att återkomma om de fortskridande reseplanerna lite längre fram här på bloggen.

Annonser

2 Responses to Resa till vintern?

  1. Em skriver:

    Tycker absolut ni ska resa till Thailand! Tänk vad härligt bo där några månader! Sverige finns ju alltid kvar! ;) Koh Lanta har många svenska skolor (ön sägs vara som mini-sverige) fast iofs så är det ganska dåligt med seven-eleven-butiker och apotek där. Spännande för er att planera :)

  2. Ankie skriver:

    Ja, jag är våldsamt sugen nu! ;-) Kollar nätet lite varje dag på boende m.m. Det finns flera helt svenska skolor i Thailand, har jag läst. Bl.a. två i Phuket, två i Koh Lanta, en i Hua Hin och någon mer. Får se hur det blir. Inte hittat något helt idealiskt ställe än.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: