Att välja barnvagnHu. Det är lätt att gå vilse där i barnvagnsdjungeln. Vet inte hur många barnvagnsbutiker vi besökt hittills och villat bort oss fullständigt. Det finns ju på tok för många val av modeller och märken. Man vill ju ha något hållbart och säkert såklart. Och i en bra färg som passar både pojke och flicka om man nu skulle få fler barn i framtiden.

Våra vänner tipsar om inne-vagnarna ”Bugaboo Cameleon” och ”Urban Jungle” men den som ändå verkar passa oss allra bäst är ”Emmaljunga Ozone City”. Den har två små hjul framtill och två lite större baktill och är verkligen superlätt att köra. Väger ca 11 kg totalt, vilket är upp till ca 5 kg lättare än de flesta andra kärror. Dessutom är måtten väldigt små, går fint upp på både buss och in i bagageutrymmet på bilen. Vi bor ju på toppen av en gigantisk backe samt mitt i stan där det finns mycket kullersten – så lättmanövrerat och välfjädrat verkar i alla fall vara bäst just här. Dessutom finns den i favoritfärgen svart med grå och vita detaljer. Snyggt!

Inte är det billigt med barnvagn heller. Nästan 8.000 spänn kommer kalaset att gå på. Chassi, liggdel, sittdel, regnskydd och skötväska får man då. (Men den är ändå billigare än de andra ovan nämnda vagnarna som går på ca 10.000-11.000 utan alla tillbehör.) Begagnat hade kanske varit något, men vi har faktiskt tittat och det verkar inte vara många lätta vagnar till salu just nu, och vi har liksom inte tid att vänta på att en i rätt modell skall dyka upp. Vintertid kanske inte är säsong för barnvagnar? Leveranstiden på en ny vagn är i alla fall ca 10 veckor så det är hög tid att beställa en nu, så det lutar nu åt att vi gör så. Jag tror det blir jättebra.


Svensktillverkade ”Emmaljunga Ozone City” i färgen ”PP Black”. Den senaste modellen av vagnar från Emmaljunga. Den har fått bra betyg i tester och är superlätt att köra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: