I väntans tiderJaha, så är det dags igen. Lite drygt fjorton år senare. Jag är gravid igen! Det känns otroligt spännande och roligt!..:-)

Upptäckte det under sista delen av vår resa i sommar. Jag gick 10 dagar över tiden och tyckte det var mycket märkligt, eftersom sånt sällan händer annars. I Singapore tog jag tillslut ett graviditets-test som tydligt visade på ett positivt besked. Gjorde ett test till någon vecka senare – och visst stämde det.


Fler barn är något jag velat ha länge. Men efter att ha försökt i ca 2,5 år, trodde jag att det kanske inte skulle gå. Jag är ju trots allt snart 40 år, och då kan det tydligen bli mer besvärligt.

Min familj är mycket glada. Hanna skall äntligen få ett litet halv-syskon och Gunnar skall bli pappa för första gången. Nästan alla i min närmsta omgivning samt på mitt jobb, vet om det här nu. Jag berättade idag – första veckan jag var tillbaka på jobbet efter semestern. Lite tidigt, kanske en del tycker p.g.a. missfalls-risken – men man väntar väl ändå en bebis och inte ett missfall?! Skulle något gå fel, måste man ju troligtvis ändå berätta.

Jag har inte varit gravid så många veckor ännu (8 veckor), men känner definitivt av det i både kroppen och skallen. Är supertrött, svullen och matt. Man har dessutom en hel del att fundera på och planera inför nu.

Med anledning av detta har jag tyvärr totalt tappat orken att blogga och skriva här varenda dag. Den mesta av min energi måste först och främst gå till mitt heltidsarbete på förlaget – och när jag kommer hem därifrån varje dag är jag så utmattad att allt jag vill är att vila.

Behöver därför ta det lugnt ett tag och slippa alla andra måsten. Jag kommer härmed att ta en längre bloggpaus. På obestämd tid. Kanske blir det ett par veckor, kanske månader. Men jag hoppas såklart på att bli piggare längre fram – och få tillbaka både ork och lust. Ta hand om er tills dess, kära bloggläsare. Och tack för tiden som varit, alla mejl och kommentarer ni skickat mig. Det har varit mycket roligt att skriva här.

Annonser

2 Responses to I väntans tider

  1. Linda skriver:

    Åh. Grattis grattis grattis. Vad kul för er. Lycka till.

  2. Ankie skriver:

    Tack!..:-) Det är väldigt roligt! Och lite pirrigt. Har ju glömt av hur det var – det är ju trots allt fjorton år sedan sist..;-) Är i vecka 12 nu typ. Och har fått en riktigt fin liten kulmage. Vi har varit på ett ultraljud redan och sett bebisen och dess lilla hjärta slå. Skall till MVC första gången imorgon för inskrivning där. Nytt ultraljud nästa vecka på Östra. De är tydligen väldigt noggranna när man väntar barn och man är över 35 år. Man får gå på en hel del extra kontroller, jämfört med när man var yngre. Detta för att riskerna för missbildningar på fostret tydligen ökar drastiskt efter 35. Usch! Men vi hoppas såklart på det bästa – att allt skall gå bra. Och det känns bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: