Midsommarhelgen i bilderTog en del bilder i helgen som jag tänkte försöka lägga upp här på ett bra sätt. (Det är lite knepigt när de är så många i ett och samma inlägg, men jag testar att göra klickbara miniatyrer av en del av dem, så får vi se om det fungerar.)


Vår midsommar tillbringades i Vadstena. Vi bodde på Vadstena klosterhotell som verkligen var supermysigt. Det är ju ett väldigt gammalt kloster (byggt år 1384) och känslan låg faktiskt kvar där ännu. Vitkalkade väggar, stengolv, välvda dörrar, höga krysstak och munk-musik spelades i högtalarna. Det kändes lugnt och rofyllt att vara där. Intill ligger Vättern, en stor kyrka, ett tjusigt slott och Vadstena kungsgård som byggdes upp redan på 1200-talet.

På förmiddagen blev det traditionellt firande i slottsparken. Stången restes, musik spelades, blommor plockades och folk dansade. Alla som var där satt på filtar i gräset och hade gott att dricka och äta med sig. Solen sken, faktiskt inte en enda droppe regn på hela tiden vi satt där. Och Vättern glittrade fint precis intill oss. Vilken skön dag!

Efter firandet blev det en mycket god midsommarmeny på fin-restaurangen ”Munkklostret” (som är med i Sveriges bästa bord och White guide) och sedan tog vi kaffe i klostrets mysiga 1700/1800-tals-inredda salonger och satt och pratade till sent på kvällen.

Midsommaraftonen var ovanligt lugn och skön så dagen efter var vi uppe hyfsat tidigt, åt hotellfrukost och åkte sedan ut på sightseeing i området. Vädret var kanon-fint just då. Vi var först inne på Vadstena slott, sedan besökte vi Alvastra kloster-ruiner och sist såg vi den berömda ”rökstenen”. Då började det dock att spöregna tyvärr, så vi avrundade det hela med att passera Brahe-hus och Gyllene uttern för att besöka charmiga Gränna. Det blev en eftermiddagsfika, shopping av polkagrisar och se på polkagris-tillverkning.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: