Maräng-glasstårta med jordgubbar



Lite somrig tårta passar väl bra såhär i midsommar-tider?

Ingridienser
(4 portioner)

Botten:
* 50 g hasselnötter
* 50 g mandelflagor
* 1/2 msk vetemjöl
* 2 äggvitor
* 1/2 dl strösocker

Fyllning:
* 1 1/2 liter vaniljglass

Garnering:
* 1 liter jordgubbar

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Rita en cirkel ca 22 cm i diameter på bakplåtspapper (lika stor som bakformen du tänker använda). Pensla pappret med olja. Mixa hasselnötterna fint. Blanda dem med mandelflagor och mjöl. Vispa äggvitorna och tillsätt sockret medan du vispar. Vänd ner smeten i mandelblandningen. Fördela den sedan på papperscirkeln och bred ut den tunt. Grädda bottnen i 10 minuter tills den fått lite färg. Låt den kallna på galler och lossa den med en kniv. Lägg den i en form med avtagbara kanter. Rör glassen mjuk och bred ut den över bottnen. Frys tårtan ett par timmar. Ta sedan ut den och garnera med jordgubbar.


Recept från ICA-kuriren.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: