BallongflygningVår ballongflygning blev av idag. Dock inte helt problemfritt. Trodde det var den enklaste saken i världen att släppa upp en varmluftsballong, men icke.

Vi träffades där det gamla TV-huset en gång stod (nära Delsjön och Synvillan), ett gäng på 8  förväntningsfulla passagerare, en guide och en pilot. Klockan var då 19 på kvällen. Tydligen måste det vara exakt rätt vind och man måste hitta rätt plats att starta ifrån. Så att bara välja en stor öde gräsplätt är alltså ingen hit. Vi satte oss i vår mini-buss med släpet och allt ballong-gruffs bakom och åkte först ut till Bräcke på Hisingen. En stor fotbollsplan. Där var inte rätt plats fick vi veta efter en stund. Så in i bussen igen och ut till Tuve. Den här gången en stor äng. Det var inte heller rätt plats. Tillslut började vi att misströsta och trodde inte att det skulle bli av alls. Snart skulle det bli mörkt och i mörker får man inte flyga. Det började även hopa sig lite mörkare moln i norr, som också oroade. Men då ville vår pilot ta oss ut till Harestad nära Kungälv, via en snabb färjetur. För ett sista försök. Och där var tillslut rätt plats, visade det sig. Ute på en bondes åker.

Vi fick hjälpa till med alla förberedelser. Och snabbt skulle det gå. Innan det blev för mörkt. Vi fick dra ner korgen från släpet, veckla ut den stora ballongen, fästa ihop allt o.s.v. Det var rätt så kul. Tog ca 30 minuter. Klockan var då ca 21.40. Korgen var trång och det var precis så att vi 10 fick plats i den. Jag hade varit jättenervös för det här med höjden innan, men faktum är att det var inte ett dugg läskigt att flyga med ballong. Jag var lugn som en filbunke hela resan. Utsikten var fantastisk såklart. Och vi flöt fram över trädtopparna och slutligen upp till 300 meters höjd över det vackra landskapet. Det var väldigt rogivande och skönt. Tog en del foton och filmade lite också. Ibland flög vi lite lägre över bostadshus och folk kom ut och vinkade och ropade hej till oss.

Färden gick mot Kungälvs-hållet, så tyvärr fick vi aldrig flyga nära eller över Göteborg som vi hade hoppats på. Det var lite synd, men inget att göra åt. Man kan ju liksom inte styra en luftballong hur som helst, bara följa med vinden. Man måste även ha en bra landningsplats i tankarna innan man påbörjar flygningen. Det tog oss ca 40 minuter att nå dit. Vår pilot var hur grym som helst och vi passagerare märkte knappt när vi stod på marken igen. Korgen studsade eller släpades inte med något alls.

Efteråt fick vi göra om samma procedur igen och packa ihop allt upp på släpet igen. Släppa ur luften ur ballongen och sånt. Vi blev sedan döpta i champagne (fick en skvätt i håret) och skålade tillsammans för en bra genomförd flygtur. Enligt gammal tradition blir man som ballongpassagerare ”döpt” till markgreve respektive markgrevinna och namnet på platsen där man landat, så från och med nu kan ni kalla mig markgrevinnan av Ekelöv…haha..;-) Sedan blev det lite picknick med något lätt att tugga på och ballongformade pepparkakor med kaffe till. Diplom fick vi också. Det var en riktigt bra kväll. Mysig.


Mycket runt-åkande blev det, i jakten på den perfekta startplatsen.


Jag och några av de andra förväntansfulla ballongpassagerarna.


Förberedelser, ballongen fylls med varmluft.


Alla fick otroligt fula mössor att ha sig. Man var tvungen att ha dem under hela färden. Förmodligen för att inte skada håret på flammorna från brännaren.


Såhär töntiga blev vi…haha.


Nu lyfter vi strax!


Svindel? Nädå, faktiskt inget läskigt alls.


Milsvid utsikt, som en karta som bredde ut sig under mig.


Och slutligen lite romantisk solnedgång…;-)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: