Midsommar 2011Jag och familjen reser som sagt till Vadstena under midsommar. Vi nappade nämligen på ett erbjudande på stadens mysigaste hotell om midsommar-middag, traditionellt firande och boende i en historisk miljö. Se info nedan. Bokade häromdagen och vi fick det absolut sista lediga rummet i slottsflygeln, resten var fullbokat. Tycker det låter supernajs och ser verkligen fram emot vistelsen där! :-)


”En resa till Vadstena är en resa tillbaka i tiden. En historisk oas precis intill Vätterns glittrande vatten. Här finns medeltida slott, kyrkor, kloster och mysiga välbevarade kvarter.

Mitt i klosterområdet i Vadstena ligger klosterhotellet, inrymt i det gamla Birgitta-klostrets byggnader. Vadstena klosterhotell har anor från 1200-talet och miljön är minst sagt speciell. Här möts man av stora fönster, kalkade väggar, höga kryssvalv och gedigna stengolv som skvallrar om forna dagar. Hotellet erbjuder ett på alla sätt modernt boende med alla bekvämligheter.

Lämna civilisationen och vardagens stress för ett dygn full av intryck och historiska upplevelser med förstklassig service, mat och dryck. Njut av en trerätters-middag serverad i munkarnas gamla sovsalar, en kopp kaffe i 1700-talsvåningen, ett svalkande dopp i Vättern och den magnifika utsikten över gräsgården som skulle påminna nunnorna om himmelrikets gudomlighet.

Strandpromenaden längs med Vättern leder dig på några minuter till Slottet och hamnparken där traditionellt midsommarfirande kommer att äga rum klockan 14.”


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: