Klassisk påskbakelse



Recept på en klassisk efterrätt till påsk, gjord på rulltårterecept. Detta behövs till 1 rulltårta som ger 12 bitar:

Ingredienser:
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
1/2 dl osockrat äppelmos
1/2 dl hallonsylt

Så här gör du:
Sätt ugnen på 250°. Vispa ägg och socker pösigt. Rör försiktigt ner mjölet, blandat med bakpulvret. Bred ut smeten i bakplåts-pappersklädd långpanna. Grädda i mitten av ugnen ca 5 min. Strö lite socker över den färdiga kakan och stjälp upp den på smörpapper. Dra bort gräddningspapperet och bred mos och sylt över. Rulla ihop och skär sedan i lagom stora bitar.

Garnering:
Lägg en skiva konserverad aprikos- eller persikohalva på en skiva rulltårta, garnera/spritsa runtom med vispad grädde.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: