Musikal på Göteborgsoperan ikvällIkväll är jag medbjuden av en kompis på musikalen ”Sunset Boulevard” (*). Den spelas på Göteborgsoperan. Ska bli riktigt kul, speciellt eftersom det är mina f.d. grannar i Linné som gjort koreografin och regisserat. Glider väl in där vid 19-tiden för en snabb fika eller ett glas rött innan vi bänkar oss på parketten.

* Musikal med musik av Andrew Lloyd Webber.

Sunset Boulevard / Handling
Norma Desmond lever i en lyxvilla på Sunset Boulevard i Los Angeles med sin butler. Under stumfilmens glansdagar var hon en av Hollywoods mest hyllade skådespelerskor, men övergången till talfilm blev hennes fall. Fast besluten att göra comeback skriver hon på ett eget filmmanus. När den arbetslöse unge författaren Joe Gillis en dag av en slump dyker upp vid hennes dörr, övertalar hon honom att hjälpa henne. Det blir början på en historia kantad av romantik och tragik. Norma förälskar sig i Joe, samtidigt som han blir kär i den unga Betty. Dramatiken eskalerar i de eleganta Hollywoodmiljöerna och till slut börjar gränsen mellan dröm och verklighet suddas ut för den allt mer desperata Norma.


Foto: Ingmar Jernberg från Göteborgsoperans hemsida.

Annonser

2 Responses to Musikal på Göteborgsoperan ikväll

  1. Ankie skriver:

    Sunset boulevard var riktigt bra. Lite sorglig och inget lyckligt slut, men mycket bra sång och musik man känner igen. Se den om du inte sett den!

  2. Hanna skriver:

    Blev så sugen av att se en musikal när jag läste här så kanske det :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: