Hemlagad ägglikör



Snart drar det ihop sig till påskfirande. Varför inte testa på att göra en egen hemlagad ägglikör? Den här satsen behöver dock stå i 14 dagar innan man dricker den, så det är hög tid att fixa den nu.

Ingredienser:
5 äggulor
3 1/4 dl florsocker
1 1/2 dl mjölk, 3%
1 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
20 cl vodka eller annan okryddad snaps

Så här gör du:
Koka upp mjölk och vaniljsocker. Låt kallna. Vispa äggulor och florsocker pösigt och rör ner i den kalla vaniljmjölken. Tillsätt vispgrädden och rör tills blandningen är slät. Rör i spriten, lite i taget. Det är viktigt att alla ingredienser har samma temperatur, annars är risken stor att likören skär sig. Ställ likören i kylskåp och låt stå i minst två veckor för att mogna. Hållbar i kylskåp i ytterligare 2 veckor.


Receptet kommer från Dansukker.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: