Rosa chokladmousse



Hittade ett mumsigt enkelt recept jag måste dela med mig av till er läsare.

Rosa chokladmousse
ca 15 glas

Ingredienser:
4 dl vispgrädde
200 g vit choklad
4 äggulor
1–1 1/2 krm röd karamellfärg

Gör så här:
Vispa grädden. Bryt chokladen i bitar och värm den i vattenbad eller i mikrovågsugn tills den precis blir mjuk. Rör så att den smälter. Rör ihop äggulorna i en skål. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Blanda först i lite av grädden och sedan resten. Rör i karamellfärg. Häll upp i små glas. Låt moussen stå 2–3 timmar i kylen. Garnera med strössel eller mörk choklad i bitar.

Exempel på god garnering:
Mörka chokladbitar, strössel, blåbär, banan, hallon, jordgubb, citronmeliss.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: