Glöggkväll


img33
På söndag skall vi ha en mysig kväll ihop med lite vänner hemma. Det blir en flammande brasa, garnerade pepparkakor, saffransbullar, godis, glögg och julmust bl.a. Naturligtvis ska vi även ha en helvetes massa levande ljus..:-) En försmak av julen helt enkelt!

Ni vet väl om att det är första advent på söndag?!

Dessutom fyller Gunnar år dagen efter, måndagen den 1:a december, därav lite extra mycket firande..:-)
PresentSjälvklart skall allt det goda intagas med bakgrundsmusik med härlig julstämning. Blir nog en del Enya bland annat, för hennes musik passar så bra på vintern. Tycker i alla fall jag..;-)

Pepparkakorna skall vi garnera nu på onsdag kväll, det ska bli mysigt att pyssla med. Man får tända lite ljus och ta en kopp glögg under tiden.  Ska bara se till att köpa mer glasyr – förra året gick det åt tre tuber med bara vitt..;-) Vi skrev massa knasiga saker på förra årets pepparkakor…hehe…det var rätt så roligt men pilligt. Kanske ska man även doppa hälften av våra alla hjärtan i smält blockchoklad den här gången?!

Pepparkakor
Vi blir i alla fall 23 personer (vuxna) och ett uppblåsbart får, min vän Christians lilla bräkande vän?!…haha. Så det blir nog trevligt..:-) Eftersom det är en söndag och det kommer ett par kompisar nerifrån Skåne, så blir det fullt hus med några övernattningar fram tills måndagen hos oss. Fast både jag och Gunnar arbetar ju som vanligt på måndagen, så det får bli en lite lagom soft kväll och inte alltför sent..:-p

Innan dess skall vi hinna fixa massor mer. Köpa ännu mer glögg, handla allt ätbart, städa hela lägenheten, fixa alternativ musik och garnera apelsiner med nejlika bl.a.

Julpyntat har vi redan gjort hemma. Det löstes faktiskt igår kväll. Julstjärna i köket, adentsljusstakar i varje fönster och en och annan liten fjantig tomte. (Jag gillar inte tomtar alls, jag tycker faktiskt att de är rätt fula..;-) Gran får vi vänta med ett tag. Det är inte dags för den riktigt än.

Vi har redan skaffat lite nya glöggflaskor att provsmaka. En ovanlig med chokladsmak och en med blåbärssmak. Lite skumt kan man tycka men de var väldigt goda trots att de inte smakade så olikt helt vanlig glögg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: